ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane au fost arestate după asasinarea unui profesor francez

11:31 | 17.10.2020 Categorie: Externe

Paris, 17 oct. /MOLDPRES/. Alte cinci noi persoane au fost arestate în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea unui profesor de istorie în apropierea unui colegiu dintr-o suburbie vestică a Parisului, ridicând la nouă numărul persoanelor reținute în acest dosar, informează AFP, citând o sursă judiciară, transmit AGERPRES și MOLDPRES.

Printre cele cinci persoane figurează doi părinți ai unui elev de la colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, unde lucra victima. Aceste persoane avuseseră un diferend cu profesorul în legătură cu caricaturile profetului Mahomed pe care acesta le arătase în clasă.

Trei persoane din anturajul nefamilial al asasinului au fost de asemenea reținute.

Alte patru persoane, între care un minor, care fac parte din anturajul familiei suspectului, fuseseră arestate anterior la Evreux (nord-vest).

Identitatea atacatorului, asupra căruia s-a găsit un act de identitate, a fost confirmată de anchetatori, potrivit sursei judiciare. Acesta ar fi un cecen rus de 18 ani, născut la Moscova.

El era cunoscut pentru antecedente de drept comun, dar dispunea de un cazier curat şi nu era cunoscut ca extremist. 

Sursă foto: actu.fr

img20008228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!