ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

2000 de persoane cu deficiențe de auz vor primi măști de protecție special adaptate

17:13 | 27.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. 2000 de persoane cu deficiențe de auz, inclusiv copii, vor primi măști cu vizor, special adaptate pentru ei. Măștile au fost achiziționate cu suportul UE, comunică MOLDPRES.

Potrivit Asociației Keystone Moldova, măștile sunt create astfel încât să fie vizibilă mimica buzelor, lucru deosebit de important pentru comunicarea persoanelor cu deficiențe de auz. Acestea vor fi distribuite copiilor și adulților, inclusiv pedagogilor din instituțiile de învățământ în care studiază persoane cu deficiențe de auz. 

Măștile au fost achiziționate în cadrul proiectului „Siguranța și drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituții în perioada pandemiei cu COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Keystone Moldova.

Proiectul „Siguranța și drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituții în perioada pandemiei cu COVID-19” este susținut prin Mecanismul de urgență ale UE pentru țările Parteneriatului Estic și prevede adițional asigurarea cu echipament de protecție a persoanelor cu dizabilități și angajaților din șase instituții rezidențiale din Moldova: măști, mănuși, ochelari protectori, viziere, dezinfectant și încălțăminte de protecție.

foto: Keystone Moldova

img20008473

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!