ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de polițiști pentru a frâna răspândirea coronavirusului

17:51 | 27.10.2020 Categorie: Externe

Kuala Lumpur, 27 oct. /MOLDPRES/. Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de polițiști, reprezentând 10% din efectivele sale, pentru a frâna răspândirea pandemiei de COVID-19 după contagierea a cel puțin 200 de agenți, relatează EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Ministrul de Interne, Hamzah Zainudin, a declarat marți că rata înaltă de infectare între cei 100.000 de agenți care fac parte din corpul de poliție îngreunează îndeplinirea sarcinilor ce le revin, având în vedere că polițiștii trebuie să se afle în contact permanent cu populația.

"Extinderea epidemiei de COVID-19 devine foarte îngrijorătoare şi mulți dintre cei aflați în prima linie sunt expuși riscului de contagiere", a precizat ministrul în declarații difuzate de agenția de știri Bernama.

"Chiar dacă poartă mască, activitatea lor necesită o comunicare apropiată cu oamenii. Distanțarea fizică nu poate fi aplicată pentru a garanta menținerea ordinii şi securității țării", a adăugat el.

Noile dispoziții intervin într-un moment în care Malaezia se confruntă cu cel de-al treilea val de COVID-19, cel mai agresiv, cu aproape 10.000 de cazuri active dintre cele 27.805 înregistrate în țară de la declanșarea pandemiei.

De la înregistrarea primul caz în februarie, 236 de persoane au murit de COVID-19 în această țară, însă o treime dintre decese au fost înregistrate în ultima lună.

foto: time.com

img20008475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!