ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară

13:06 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, pentru tratarea pacienților aflați în stare medie și gravă. Acestea au fost achiziționate din sursele Fondului Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății /UCIMP/, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de recepționare a aparatajului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că aceste concentratoare de oxigen sunt de o importanță majoră în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și indispensabile în tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. 

„Vom continua acțiunile de consolidare a sistemului spitalicesc pentru a face față numărului de pacienți internați”, a subliniat Dumbrăveanu.

Și directorul UCIMP, Nicolae Jelamschi, a specificat că instituția pe care o reprezintă susține MSMPS în combaterea și gestionarea COVID-19 în Republica Moldova. “Este extrem de important ca sistemul de asistență spitalicească să fie dotat cu echipamente necesare pentru acordarea asistenței medicale pacienților”, a spus Jelamschi.

Dispozitivele medicale au fost livrate la depozitul farmaceutic de stat pentru a fi distribuite către instituțiile medico-sanitare publice din țară.

foto: MSMPS

img20009184

img20009184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!