ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sector din centura capitalei este circulabil

15:10 | 20.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Circulația pe 5,5 km a drumului de ocolire M2 – Chișinău este permisă. Din cele patru benzi de circulație prevăzute pentru drumul de centură, două benzi sunt reabilitate integral, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, lucrările au demarat la sfârșitul lunii septembrie 2019 și se execută în sistem zigzag, pe partea dreaptă și stângă a carosabilului, astfel încât participanții la trafic să se deplaseze pe partea reparată a drumului.

“Reabilitarea drumului de centură va reduce formarea ambuteiajelor, asigurând confortul participanților la trafic, va elibera orașul de traficul mașinilor de mare tonaj, va diminua poluarea aerului din oraș”, indică ASD.

În prezent, pe tronsonul cu o lungime totală de 6,5 km se execută lucrări de drenaj, de așternere a straturilor de bază, de construcție a terasamentelor, de reconstrucție a sistemului rutier, de aplicare a marcajelor și indicatoarelor rutiere.

"Reabilitarea drumului de centură M2 este de importanță strategică pentru Republica Moldova. Apreciem performanțele companiilor locale care își pot asuma lucrări la un nivel înalt. Vom monitoriza executarea acestora, astfel încât să se finalizeze calitativ și la timp. Am depus eforturi pentru ca circulația pe acest sector să fie accesibilă", potrivit directorului general interimar al ASD, Veaceslav Potop, care a efectuat o vizită în teritoriu.

Tronsonul este situat la circa zece kilometri la vest de Chișinău, iar lucrările se vor încheia integral până la sfârșitul lunii septembrie a anului 2021.

Pentru realizarea acestui proiect, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar de peste 9,9 milioane de euro.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor își cere scuze pentru inconveniențe și îndeamnă conducătorii auto să se conformeze indicatoarelor rutiere corespunzătoare, instalate pe acest sector de drum în perioada executării lucrărilor.

foto: ASD

img20009201

img20009201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!