ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Franței a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegeri

15:15 | 20.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Ambasada Franței în Republica Moldova i-a prezentat astăzi președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, o scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către președintele francez Emmanuel Macron, comunică MOLDPRES.

În scrisoare, președintele francez punctează că “alegerile prezidențiale reconfortează democrația în Republica Moldova și în Europa”. El a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană.

„Franța va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul Acordului de Asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut ”, se mai spune în scrisoare.

În același răvaș, președintele Republicii Franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.

Până astăzi, mai mulți șefi de stat au felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegeri, printre care președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, liderul rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel și alții.

Pe 15 noiembrie, în R. Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Lupta pentru funcția de șef de stat a fost câștigată de candidatul PAS, Maia Sandu, pentru care au votat 57.75% din alegători, în timp ce pentru contracandidatul său, Igor Dodon au optat 42,25 la sută.

img20009202

img20009202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!