ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Coordonatorul rezident al ONU în Moldova și Reprezentantul de țară al OMS

18:04 | 20.11.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere de curtoazie cu Coordonatorul rezident al ONU în Moldova, Simon Springett și cu Reprezentantul de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pokanevych, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii internaționali au transmis cordiale felicitări viceprim-ministrului cu ocazia numirii în funcție și au relevat deplina deschidere întru a menține și aprofunda cooperarea pe diverse elemente ce vizează subiecte de interes reciproc.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la activitățile realizate recent cu suportul OMS în Republica Moldova, situația legată de răspândirea COVID-19 pe întreg teritoriul țării, măsurile de răspuns luate în comun cu autoritățile naționale de profil, proiectele de asistență tehnică și umanitară implementate pe ambele maluri ale Nistrului, rolul și implicarea ONU și OMS în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii.

De asemenea, a fost evidențiată disponibilitatea implicării active a tuturor instituțiilor abilitate și a experților relevanți întru implementarea recomandărilor formulate de OMS și care se referă la gestionarea eficientă a pandemiei COVID-19 în regiunea transnistreană, urmare a vizitei tehnice efectuate la Tiraspol, în data de 06 mai curent.

foto: Biroul pentru reintegrare

img20009206

img20009206

img20009206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!