ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonică s-au încheiat

19:04 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. La Filarmonica Națională Serghei Lunchevici lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului au fost finalizate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul mai multor zile, muncitorii au evacuat deșeurile, dar și materialele cu risc de prăbușire. Din interiorul edificiului au fost evacuate peste 68 tone de metal, care urmează să fie comercializate, iar sursele financiare vor reveni Filarmonicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 metri pătrați și au fost finalizate astăzi.

La fața locului, pentru executarea acțiunilor au fost antrenate 10 persoane cu șapte unități de tehnică grea. Pentru gestionarea situației, la Filarmonică a activat și Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor a monitorizat situația.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să identifice experți în domeniu pentru expertizarea tehnică a edificiului.

Pe 24 septembrie, un incendiu a mistuit peste 3500 m2 din clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Focul a distrus aproape în întregime edificiul, ambele săli de concerte fiind devastate, şi a ars mai multe instrumente muzicale,  o parte dintre care unicat.

foto: IGSU

img20009210

img20009210

img20009210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!