ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel mai mare proces împotriva Mafiei din ultimele decenii începe azi în Italia

10:03 | 13.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/.Sute de presupuși membri ai celui mai puternic grup mafiot din Italia ajung astăzi în fața justiției, în cel mai mare proces de crimă organizată din țară din ultimele decenii, relatează BBC. 

Cei 355 de acuzați, presupuși mafioți și oficiali corupți, au fost trimiși în judecată în urma unei ample anchete asupra grupului 'Ndrangheta.

Peste 900 de martori sunt așteptați să depună mărturie, iar capetele de acuzare includ crimă, trafic de droguri, extorcare și spălare de bani.

Procesul, care începe miercuri și se așteaptă să dureze mai mult de doi ani, se va desfășura într-o clădire special modificată din regiunea sudică a Calabriei, care se află în centrul teritoriului 'Ndrangheta. Spre deosebire de procesul anterior, care a avut loc între 1986 și 1992 și a vizat un număr mare de familii Cosa Nostra din Sicilia, procesul de miercuri se adresează doar unui singur grup, familia Mancuso, care formează o secțiune puternică a mafiei 'Ndrangheta.

Principalul acuzator este cel mai faimos procuror italian anti-mafia, Nicola Gratteri, în vârstă de 62 de ani, care trăiește sub protecția poliției de mai bine de trei decenii.

 

foto: Guliver/ Getty Images

img21000161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!