ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Responsabilii pentru curățenia municipiului Chișinău au zece zile pentru salubrizare

12:57 | 23.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a atenționat responsabilii întreprinderilor municipale să își îndeplinească îndatoririle și să salubrizeze orașul, altfel cei care nu fac față vor fi demiși, transmite MOLDPRES.

Edilul capitalei a transmis pe rețelele de socializare un mesaj la adresa șefilor întreprinderilor municipale în care a declarat că solicită curățenie în oraș, iar cei care nu fac față, nu trebuie să se țină de funcții, căci vor fi demiși. „Afară ușor se încălzește, în aceste condiții am solicitat responsabililor să intervină pentru a face curat în toate sectoarele! Am inspectat personal în weekend orașul și am rămas nemulțumit de ceea ce am văzut. Mormane de gunoi, crengi, copaci căzuți, străzi nemăturate, de ai impresia că nu s-a făcut curat de luni de zile. Responsabilii întreprinderilor municipale care nu fac față, nu trebuie să se țină cu dinții de funcții. Indiferent de ziua săptămânii, în oraș trebuie să fie curat”, a notat Ceban.

Potrivit șefului administrației publice Chișinău, responsabilii pentru curățenia orașului au zece zile pentru îndeplinirea curățeniei în oraș. „Aștept un raport de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Î.M. Regia “Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” cu termenii şi planul de intervenții în fiecare sector, astfel ca locurile depistate şi nu numai – să fie salubrizate. Am solicitat ca agenții economici să încheie contracte cu Î.M. Regia „Autosalubritate”, iar agenții constatatori să aplice masiv amenzi pentru persoanele juridice care nu îşi vor salubriza terenul adiacent”, a mai comunicat Ceban.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21001392

img21001392

img21001392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!