ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

37 de locuitori ai unui bloc din capitală au fost evacuați de pompieri în urma unei avarii la o conductă de gaze

09:25 | 06.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În seara zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au evacuat de urgență 37 de persoane, inclusiv șapte minori dintr-un bloc de locuit cu 5 nivele din strada Melestiu a capitalei, după ce o conductă subterană de alimentare cu gaz natural a fost deteriorată și avea loc o scurgere de gaze ce putea provoca o deflagrație, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, deteriorarea conductei  s-a produs în jurul orei 20:00, după ce în apropierea blocului, la o distanță de 10 metri, mai mulți muncitori au efectuat lucrări de foraj subteran și au atins conducta de alimentare cu gaze, existând pericol iminent de explozie.

La fața locului, pentru asigurarea securității antiincendiare și evacuarea oamenilor, au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri. Angajații IGSU au reușit să evacueze de urgență oamenii din clădire pentru ca aceștia să fie în siguranță.

De asemenea, la locul incidentului au intervenit și reprezentanții serviciilor gaze, care au remediat defecțiunea pentru preîntâmpinare unei situații de risc. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

foto: IGSU

img21002582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!