ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor începe să ajute alte țări cu vaccinuri

13:05 | 06.04.2021 Categorie: Externe

Washington, 6 apr. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că țara sa în viitor va oferi mai multe vaccinuri statelor mai nevoiașe, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Șeful diplomației americane consideră că, în curând, țara sa va fi în poziția "de a face mai mult pe acest front. Ştiu că multe ţări cer Statelor Unite să facă mai mult, unele dintr-o disperare tot mai accentuată, din cauza urgenţelor mari legate de COVID. Vă auzim. Şi promit că vom avansa cât de rapid posibil", a
subliniat Blinken.

Casa Albă a făcut o prioritate din vaccinarea populației americane mai întâi, ceea ce i-a atras președintelui democrat Joe Biden acuzații că ar continua doctrina 'America pe primul loc' a predecesorului său republican Donald Trump şi că îngreunează procesul de obținere a vaccinurilor de către ţările sărace.

Peste 167 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost deja administrate în SUA. Conform Casei Albe, în weekend au fost administrate peste patru milioane de doze într-o singură zi.

Aproximativ 32,4% din populația țării a primit deja cel puţin o doză.

foto: ft.com

img21002593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!