ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au achiziționat 20 de stații de producere a oxigenului

14:54 | 08.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale. Aparatele au fost achiziționate prin intermediul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

În același timp, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, IMSP Spitalul Clinic Bălți, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei și Copilului vor primi stații cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Trei stații de oxigen au fost deja instalate în cadrul spitalului raional Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.

Conform surse citate, pentru asigurarea instituțiilor medicale cu dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, până la momentul actual au fost achiziționate 92 de ventilatoare și 400 de concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate alte 200 de ventilatoare.

foto: MSMPS

img21002652

img21002652

img21002652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!