ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Merkel și Putin au discutat despre tensiunile de la granița Rusiei cu Ucraina

19:08 | 08.04.2021 Categorie: Externe

Moscova, 8 apr. /MOLDPRES/. Vladimir Putin şi Angela Merkel şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor în conflictul din estul Ucrainei, a anunţat Kremlinul joi într-un comunicat, la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, în timp ce guvernul german a anunţat că Angela Merkel i-a cerut Rusiei să-şi reducă prezenţa militară în regiunea de frontieră cu Ucraina, transmite MOLDPRES.

Kremlinul comunică că Vladimir Putin a insistat în discuţia cu Angela Merkel asupra responsabilității Kievului, "ale cărui provocări vizează în ultimul timp să agraveze voit situaţia de pe linia de contact".

Dimpotrivă, ucrainenii şi Occidentul îi acuză pe separatiştii proruşi şi Moscova că provoacă confruntări şi tensiuni.

Președinția rusă relatează că cei doi lideri au îndemnat la "reţinere şi la activarea procesului de negocieri", în condiţiile în care negocierile de pace care reunesc Ucraina şi Rusia, cu o mediere franco-germană, se află în impas.

Potrivit unui comunicat al guvernului german, cei doi lideri au evocat "întărirea prezenţei militare ruse în estul Ucrainei, iar cancelarul federal a cerut ca aceste întăriri de trupe să fie reduse pentru a permite dezescaladarea situației".

Ultimul summit privind reglementarea situației din estul Ucrainei a avut loc în decembrie 2019 și de atunci nu a fost înregistrat niciun progres.

foto: russische-botschaft.ru

img21002670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!