ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul ar putea obține noi atribuții

15:10 | 16.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova ar urma să obțină noi atribuții în ceea ce ține de tratatele internaționale. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi de Legislativ în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Conform proiectului, vor fi incluse două componente noi în ceea ce ține de implementarea tratatelor internaționale. Astfel, se propune introducerea obligației Guvernului de a asigura evidența tratatelor internaționale, prin intermediul ministerelor şi altor autorități administrative centrale sau alte instituții abilitate și de a evalua o dată la 4 ani actualitatea tratatelor internaționale.

De asemenea, anual va avea loc evaluarea tratatelor internaționale ce presupun angajamente financiare faţă de organizațiile internaționale şi regionale ale Republicii Moldova. În urma acestei evaluări, Guvernul va informa Parlamentul despre actualitatea, necesitatea și beneficiile participării Republicii Moldova la tratatele care presupun angajamente financiare faţă de organizații și va propune, după caz, denunțarea tratatelor internaționale care nu aduc beneficii țării noastre.

Proiectul urmează a fi dezbătut în cea de-a doua lectură în plenul Parlamentului.

img21002863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!