ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După o săptămână rece şi ploioasă, se așteaptă un weekend cu vreme generoasă

15:27 | 16.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. După ultimele zile caracterizate de frig, ploi şi vânt, în acest sfârșit de săptămână, vremea se va restabili din punct de vedere termic şi va oferi mai mult soare cu temperaturi aproape de 20 de grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 17-19 aprilie, se prevede cer variabil, periodic însorit, preponderent fără precipitații, cu excepţia regiunilor de centru şi sud, unde duminică şi luni, izolat, se așteaptă ploi. Vântul va sufla din sud-vest, cu trecere din nord-est, de la slab până la moderat.

Sâmbătă, 17 aprilie, în ţară se așteaptă valori termice diurne între 11-16 grade Celsius. Noaptea, local, în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de minus un grad. Duminică va fi puţin mai cald, tendință care se va menține şi luni, însă marți iarăși se anunță o zi rece, cu maxima de 11 grade căldură.

Prima jumătate a lunii aprilie s-a arătat foarte capricioasă, cu temperaturi care au căzut dintr-o extremă în alta, de la 20 de grade până la 10 grade. Fenomenul este explicat de meteorologia populară care arată că „nu poți aștepta vreme călduroasă în aprilie, dacă Paștele e în mai”. Or, în acest an creștinii ortodocşi sărbătoresc sfintele sărbători de Paști pe data de 2 mai. 

foto: theguardian.com

img21002864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!