ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a ținut un discurs la APCE

19:14 | 19.04.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut astăzi un discurs la plenara APCE, în care a specificat că cetățenii “moldoveni se unesc și sunt pregătiți să-și reconstruiască țara”, comunică MOLDPRES.

“Moldova este o țară europeană mică, care își vor sărbători 30 de ani de independență în luna august a acestui an. O țară care are toate ingredientele necesare pentru a reuși. Sunt onorată că am fost aleasă Președinte al acestei țări. Într-adevăr, alegerile prezidențiale recente au unit toți moldovenii, de toate etniile, în jurul unui demers major pentru un guvern responsabil, receptiv, care urmează interesul național, nu interesele personale. Acest obiectiv comun a creat un val fără precedent de unitate și hotărâre și anume acesta este mesajul meu astăzi - voința de a reforma țara vine de la cetățenii moldoveni. Moldoveni de diferite vârste, cu diferite preferințe politice s-au solidarizat ca o națiune unită pentru a cere transformări interne cuprinzătoare, și anume o luptă serioasă împotriva corupției, reforma justiției și un guvern curat care lucrează pentru oameni. Vin cu acest mesaj către toți moldovenii - voi face ce mi-ați solicitat să fac”, a spus Sandu.

Șeful statului a specificat la APCE că își dorește “ca cetățenii R. Moldova să aleagă să se întoarcă acasă - nu pentru că trebuie, ci pentru că vor”.

„În această sală au fost rostite multe discursuri. Astăzi vin în fața dumneavoastră cu un mesaj diferit. Cetățenii moldoveni vor ca Președinția să-și unească forțele cu un nou parlament și cu un nou guvern pentru a curăța țara de viciile care o împiedică să se dezvolte - și vă solicit sprijinul în acest demers. Iar de această dată, politicienii moldoveni nu trebuie să-și dezamăgească poporul. Restabilirea încrederii dintre stat și cetățeni nu este o sarcină ușoară, dar trebuie îndeplinită drept condiție esențială pentru o națiune mai fericită, mai prosperă”, a adăugat Sandu.

Președintele a specificat că R. Moldova, are nevoie de ajutor din partea UE.

“Astăzi țara mea are nevoie de ajutor. Cetățenii moldoveni sunt hotărâți să o repună pe drumul cel bun, așa încât statul să lucreze pentru ei. Cetățenii moldoveni își doresc să poată spune cu mândrie - „Aceasta este țara noastră!”, a conchis șeful statului.

foto: presedintie.md

img21002921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!