ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Parlamentului a convocat o ședință de lucru cu membrii Guvernului în exercițiu

20:18 | 19.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat  astăzi o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului. 

A fost examinată situația pandemică, efectele acțiunilor stării de urgență, procesul de vaccinare a populației și de aprovizionare a sistemului public de sănătate cu noi loturi de doze de vaccin anticoronavirus.

Oficialii din cadrul Executivului au prezentat statistica privind starea pandemică, care arată o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare. Acest fapt demonstrează eficiența măsurilor prevăzute de Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență și impactul pozitiv al vaccinării. A fost accentuată importanța intensificării procesului de imunizare. 

În contextul reluării parțiale a procesului de învățământ, Zinaida Greceanîi a subliniat necesitatea depunerii tuturor eforturilor pentru vaccinarea deplină a cadrelor didactice din toată țara.  

Potrivit speakerului, securitatea vieții și sănătății reprezintă principala prioritate și, în eventualitatea unui nou val al pandemiei, se impun în continuare eforturi și vigilență maximă.

foto: Parlament

img21002923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!