ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la Piața Centrală din capitală

09:45 | 20.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Mai mulți funcționari şi agenți economici au ajuns astăzi în vizorul Centrului Național Anticorupție /CNA/, fiind bănuiți de corupție sistematică la eliberarea certificatelor sanitare pentru vânzarea cărnii în cea mai mare piață din capitală, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, mai mulţi funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi agenţi economici, au fost documentați de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Aceștia sunt bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor, care desfăşurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieței Centrale, certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită. Cinci persoane au fost reţinute pentru 72 de ore.

Conform investigațiilor, angajaţi ai Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din Chişinău ar fi perceput de la agenţii economici, care aduceau carnea pentru vânzare în Piaţa Centrală, sume de bani sub formă de taxe de protecţie pentru a le elibera certificate de calitate fără a supune marfa controlului amănunţit. 

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, au fost reţinuţi cinci persoane, între care trei medici veterinari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară şi doi agenţi economici. Acțiunile de urmărire penală s-au desfăşurat la domiciliile acestora, în birourile de serviciu şi automobile, dar şi în halele din Piaţa Centrală a municipiului Chişinău.

Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de puşcărie pentru aceste fapte, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

foto: CNA

img21002926

img21002926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!