ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană va ajuta țările din Balcani cu vaccinuri performante

11:19 | 20.04.2021 Categorie: Externe

Viena, 20 apr. /MOLDPRES/. Țările balcanice care nu fac parte din blocul comunitar vor primi o donație de 651. 000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 de la Uniunea European, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Este un prim pas al UE şi vor mai urma ajutoare, a declarat ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg. Coordonator al campaniei, care se va desfăşura între mai şi august, din partea UE este Austria. Vaccinurie Pfizer/BioNTech erau rezervate de la început pentru un astfel de ajutor pentru ţările vecine ale UE şi vor urma donații și pentru alte țări limitrofe spațiului comunitar

Vaccinurile sunt destinate în primul rând angajaţilor din sistemul de sănătate şi de îngrijire, însă ţările vor decide singure cum vor distribui dozele.

Uniunea Europeană este conștientă că lupta contra pandemiei doar în spațiul comunitar nu va aduce la eradicarea Covid-19. Obiectivul imediat este ajutorarea țărilor vecine din Balcani și din est, din care face parte și Republica Moldova, pentru a combate cât mai rapid și mai eficient pandemia.

foto: paho.org

img21002929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!