ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în R. Moldova

18:33 | 20.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Olga Cebotari a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch, în cadrul căreia a fost discutată dinamica dialogului Chișinău-Tiraspol și a activității grupurilor de lucru sectoriale, în particular fiind trecut în revistă dialogul activ purtat la nivelul experților din sfera transportului auto și succesele înregistrate în rezolvarea unor probleme tehnice privind funcționalitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din Tiraspol și Râbnița, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

De asemenea, a fost evidențiată indispensabilitatea obținerii unor rezultate palpabile și în sfera drepturilor omului, restabilirii deplasării nestingherite a cetățenilor în/ dinspre localitățile din regiunea transnistreană, asigurării efective a procesului de imunizare a populației, dar și în vederea soluționării celor mai stringente și reale probleme.

În contextul potențialei deschideri din partea Președinției OSCE în exercițiu și a mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2” de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, a fost exprimată disponibilitate întru organizarea acesteia și purtarea unui dialog interactiv în măsură să impulsioneze procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

foto: Biroul de reintegrare

img21002945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!