ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat a treia etapă a Concursului republican „Pedagogul anului”

09:28 | 30.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. Etapa a treia a Concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2021, se va desfășura în perioada 29 aprilie – 21 mai, în două faze. Detaliile organizării competiției au fost discutate ieri, la prima ședință a Comisiei de concurs, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC).

În prima fază, membrii Comisiei vor examina dosarele participanților și vor evalua candidații la proba orală „Inteligența profesională”. În a doua fază, candidații selectați vor susține: proba „Ora publică”, proba de ingeniozitate ad-hoc, tema pentru acasă – discursul „În numele viitorului”.

„La etapa republicană a concursului din acest an participă 55 de cadre didactice. Deținătorilor premiului I de la fiecare nominalizare li se va acorda trofeul „Pedagogul anului” și câte un premiu bănesc în valoare de 50000 de lei. Deținătorii premiului II vor beneficia de un premiu a câte 25000 de lei și vor primi Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Deținătorilor premiului III li se va oferi un premiu a câte 15000 de lei și Diploma de onoare a ministerului. Totodată, învingătorilor li se va acorda gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se va confirma gradul didactic superior, în cazul în care aceștia îl posedă”, indică MECC.

Concursul republican „Pedagogul anului” se organizează anual în vederea sporirii prestigiului profesiei de pedagog, stimulării activității creative, promovării experienței avansate și inovatoare, precum și în vederea motivării pentru autoformare și avansare în cariera didactică.

foto simbol

img21003200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!