ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog. Iurie Sadovnic

16:29 | 08.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. O durere profundă ne-a adus vestea trecerii la cele veșnice a mult îndrăgitului interpret, muzician, folkist și cantautor, Iurie Sadovnic.

Cultura noastră națională a rămas mai săracă fără regretatul OM de legendă al muzicii naționale, care și-a dedicat întreaga viață muzicii și revigorării spiritului național, promovând prin creația sa valorile general-umane, demnitatea, dragostea de mamă, dragostea de codru și, desigur, haiducia – toate cântate în stilul său inconfundabil de folk și muzică ușoară.

Era dedicat publicului la turații maxime, era un artist adevărat – un creator de versuri directe, potrivite firii lui și atitudinii lui față de neam și adevăr. L-a cântat pe Eminescu, Alecsandri, Vieru, Matcovschi și Blaga, a cântat balade, și-a plâns emoțiile de dragoste față de neam și țară – aceasta fiindu-i menirea, precum afirma însuși Iurie Sadovnic.

În aceste momente de adâncă tristețe, exprim sincere condoleanțe familiei îndoliate, rudelor, prietenilor, admiratorilor interpretului și ne alăturăm cu sentimente de profundă prețuire pentru memoria Omului și Maestrului Iurie Sadovnic, haiducul prin cântec al neamului nostru.

Iurie Sadovnic - om frumos cu față senină, pletele în vânt, cu chitara în mână și vocea inconfundabilă și curajoasă – astfel ne rămâi viu în memoria noastră!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

Aureliu CIOCOI
Prim-ministru interimar al Republicii Moldova

foto: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

img21004094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!