ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă reuniune a experților grupurilor de lucru pentru sănătate s-a desfășurat în format de videoconferință

17:16 | 08.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Experții din domeniul ocrotirii sănătății s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință în format de videoconferință, comunică MOLDPRES.

Biroul politici de reintegrare a relatat că discuțiile s-au axat pe aspecte ce vizează procedura de import și de autorizare a introducerii în Republica Moldova a medicamentelor și a preparatelor medicale, precum și suprapunerile și condițiile de ajustare a nomenclatorului din regiune cerințelor legislației în vigoare a Moldovei.

Totodată, reprezentanții autorităților abilitate de la Chișinău au adus unele clarificări asupra procedurii de autorizare a produselor farmaceutice importate de către operatorii economici din regiunea transnistreană, cu explicarea elementelor ce întrunesc condiția de eliberare a autorizației privind importul.

Dialogul a cuprins și aspecte ce țin de gradul de realizare a Planului național de imunizare anti-COVID-19 și desfășurarea campaniei naționale de vaccinare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Chișinăul a subliniat importanța preluării, distribuirii și utilizării dozelor de vaccin destinate locuitorilor regiunii transnistrene din asistența externă cu titlu de donație recepționată de către Republica Moldova din partea partenerilor internaționali.

Experții au convenit asupra menținerii unui dialog continuu pe marginea aspectelor ce vizează domeniul sănătății publice întru consolidarea eforturilor pentru depășirea situației pandemice la nivel național, precum și diminuarea impedimentelor ce ar perturba desfășurarea activității agenților economici în corespundere cu rigorile existente. 

foto: Biroul politici de reintegrare

img21004095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!