ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O misiune preelectorală a APCE va sosi în vizită la Chișinău

18:11 | 08.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. O misiune preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se va afla în vizită la Chișinău, în perioada 9–12 iunie, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Pe durata vizitei, delegația APCE va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

De asemenea, sunt planificate întâlniri ale misiunii preelectorale a APCE cu președinții fracțiunilor din Parlamentul de legislatura a X-a – PSRM; PAS, Blocul ACUM; ACUM PLATFORMA DA; PDM; Partidului ȘOR, precum și Grupului Parlamentar ”Pro Moldova”.

Totodată, sunt preconizate un șir de întrevederi cu reprezentanți ai altor autorități din Republica Moldova, precum și cu liderii partidelor extraparlamentare care concurează în alegeri, cu reprezentanți ai societății civile.

Din componența delegației misiunii preelectorale a APCE fac parte oficialii Stefan Schennach (Austria); Laima Liucija Andrikiene (Lituania); Jacques Le Nay (Franța); Alberto Ribolla (Italia); Coraportor al Comisiei de Monitorizare, Pierre-Alain Fridez (Elveția).

Secretariatul delegației va fi reprezentat de Ivi-Triin Odrats, Secretarul Comisiei ad-hoc, Direcția observarea alegerilor și cooperarea interparlamentară; Anne Godfrey, Asistent, Direcția observarea alegerilor și cooperarea interparlamentară.

Pe 11 iulie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.  

img21004101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!