ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile torențiale au provocat prejudicii în mai multe raioane

08:27 | 09.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Ploile torențiale și grindina au provocat prejudicii în nordul și sudul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în mai multe raioane din nordul și sudul țării ploile torențiale și grindina au adus prejudicii în sectorul agricol.

Astfel, în raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 ha de livezi și 85 ha de culturi agricole, inclusiv 45 ha de porumb și 40 ha de coacăză. Tot ploaia a afectat 108 ha de legume și 495 ha de livezi din localitatea Cunicea din raionul Florești, iar la Ghindești, același raion, precipitațiile au distrus 60 ha de sfeclă de zahăr și 130 ha de floarea soarelui. La fața locului activează Comisiile pentru situații excepționale raionale care evaluează pagubele materiale provocate.

Meteorologii au anunțat ploi pentru toată săptămâna.

foto simbol

img21004110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!