ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii unui sat din raionul Hâncești vor să își revoce primarul

09:18 | 11.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Un grup de cetățeni ai satului Dancu, raionul Hâncești, vor să își revoce din funcție primarul, transmite MOLDPRES.

Astfel, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 11 iulie curent desfășurarea referendumului local în satul Dancu. Plebiscitul a fost inițiat de către un grup de cetățeni.

Totodată, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a referendumului local și a constituit circumscripția electorală sătească Dancu.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, autoritățile satului Dancu, raionul Hâncești şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componența Consiliului electoral al circumscripției electorale comunale Dancu, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfășurarea plebiscitului.

img21004152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!