ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău va începe o campanie de educare civică în rândul tinerilor

09:46 | 11.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Centrul Municipal de Tineret Chișinău au semnat un acord de colaborare privind elaborarea și organizarea programelor de instruire în domeniul educației civice pentru copii și tineri, transmite MOLDPRES.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 3 ani. Doina Bordeianu, directorul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, a declarat că cele două instituții au viziuni similare în privința educației tinerilor și copiilor și doresc să coopereze în domenii de interes reciproc pentru a spori eficiența eforturilor de dezvoltare.

Părțile semnatare au convenit asupra următoarelor domenii de colaborare: elaborarea programelor de instruire în domeniul educației civice pentru copii și tineri; organizarea activităților de promovare a valorilor democratice în rândul tinerilor (conferințe, mese rotunde, seminare de instruire, campanii de informare etc.); implementarea în comun a programelor de educație civică pentru viitorii și tinerii alegători; desfășurarea activității de fundraising în domenii de interes comun.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Centrul Municipal de Tineret Chișinău au mai colaborat și în anul 2020, înaintea alegerilor prezidențiale, când au organizat o campanie de educare a tinerilor și de sensibilizarea a acestora privind importanța implicării acestora la procesele electorale.

foto: cicde.md

img21004156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!