ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „O cooperare dinamică între țările noastre va permite de a valorifica mai eficient oportunitățile oferite de UE”

06:47 | 20.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi, alături de Președintele Georgiei, Președintele Ucrainei și Președintele Consiliului European, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„Am profitat de această platformă de idei pentru a reconfirma aspirațiile europene ale cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, am discutat despre perspectivele Parteneriatului Estic și despre felul în care țările noastre, ca state asociate, își pot consolida pe diverse dimensiuni relația cu Uniunea Europeană”, a spus liderul de la Chișinău.

Șeful statului a menționat în discursul său că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, R. Moldova s-a angajat să construiască o țară democratică și prosperă pentru cetățenii săi. „Consolidarea instituțiilor statului, combaterea corupției, eliminarea judecătorilor compromiși din sistem și un sector public profesionist și integru - aceasta este integrarea europeană pe care și-o doresc cetățenii Moldovei și pe care ei au susținut-o prin votul majoritar din 11 iulie”, a subliniat Maia Sandu. Totodată, ea a reiterat că mizează pe sprijinul partenerilor europeni în realizarea ambițioasei agende de curățare a țării și și-a exprimat recunoștința pentru tot suportul de care am beneficiat până acum.

În acest context, Președintele Maia Sandu a subliniat importanța Parteneriatului Estic, drept unul dintre instrumentele ce va contribui și în viitor la transformarea țărilor noastre. „Sunt convinsă că o cooperare dinamică și sinergică între Republica Moldova, Georgia și Ucraina ne va ajuta să valorificăm într-un mod mai eficient oportunitățile oferite de către partenerii europeni, întru binele țărilor noastre, dar și al întregii Uniuni Europene”, a menționat pe final Maia Sandu.

Vedeți aici declarația finală a Conferinței de la Batumi

https://bit.ly/DeclaratiaFinalaBatumi

Vedeți aici declarațiile pentru presă ale Președintelui Maia Sandu

https://bit.ly/DeclaratiePresaBatumi

foto: Președinție

img21005213

img21005213

img21005213

img21005213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!