ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică şi vânt puternic

15:19 | 20.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în perioada indicată, se prevăd descărcări electrice, izolat averse (15-35 litri pe metru pătrat) însoțite de vijelie de până la 15-20 metri pe secundă și grindină.

Miercuri, 21 iulie, vremea se va răci puţin, iar mercurul termometrelor va indica, în toată țara, valori de până la 28 de grade Celsius, ziua, şi până la 20 grade - noaptea. Tot pentru mâine este anunţat Cod galben de intensificare a vântului. "Pe 21 iulie se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic de până la 15-20 metri pe secundă", arată SHS.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

foto: SHS

img21005233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!