ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În China a fost prezentat un tren care atinge 600 km/h

08:28 | 21.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 21 iul. /MOLDPRES/. China a prezentat marţi un tren maglev care poate atinge viteza maximă de 600 km/h, informează mass-media chineză, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Viteza pe care o poate atinge trenul, dezvoltat de China şi fabricat în oraşul de coastă Qingdao, îl face cel mai rapid vehicul terestru din lume.

Cu ajutorul forţei electromagnetice, trenul maglev ''levitează'' deasupra căii ferate, fără a exista contact între caroserie şi şine.

China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, pe o scară foarte limitată.

Shanghai dispune de o linie maglev scurtă, între unul dintre aeroporturile sale şi oraş.

Deşi în China nu există încă linii pentru trenurile maglev care să lege oraşe mari sau provincii, unele localităţi, printre care Shanghai şi Chengdu, au început să studieze acest domeniu.

La 600 km/h, ar dura doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul - o distanţă de peste 1.000 km. Prin comparaţie, o asemenea călătorie ar dura 3 ore cu avionul şi 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.

Mai multe ţări, precum Japonia sau Germania, doresc, de asemenea, să construiască reţele maglev, deşi costurile ridicate şi incompatibilitatea cu infrastructura feroviară actuală continuă să împiedice dezvoltarea rapidă a acestora.

foto: revistaenergia.com

img21005243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!