ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Găgăuzia a început înregistrarea candidaților pentru alegerile în Adunarea Populară

10:43 | 21.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Comisia electorală din autonomia găgăuză a început astăzi înregistrarea candidaților pentru alegerile în Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (APG). Procesul se va desfășura cu respectarea strictă a normelor de combatere a COVID-19, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Comisiei, în sediul instituției electorale vor avea acces nu mai mult de trei persoane, care obligatoriu vor dezinfecta mâinile, vor măsura temperatura şi vor purta mască. De asemenea, în clădirea Comisiei se va respecta distanța socială, igienizarea spațiului, alte măsuri de prevenție. Pentru aceste măsuri, Comisia electorală regională va angaja suplimentar două persoane, pe perioada campaniei electorale.

Anterior, Comisia a stabilit că alegerile în Adunarea Populară vor fi reflectate de mai multe mijloace de informare în masă din regiune. Modalitatea de oglindire a evenimentului este stipulată în declarațiile editoriale, prezentate Comisiei electorale din autonomie. Astfel, la ședința Comisiei au fost aprobate 14 declarații, dintre care șase sunt de la posturi de televiziune, cinci de la radio, două sunt web-portaluri şi un ziar.

Alegerile în APG vor avea loc pe 19 septembrie. Cetățenii regiunii vor trebui să aleagă prin vot direct 35 de deputați locali, pentru un mandat de patru ani. 

foto: dw.com

img21005248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!