ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În prima jumătate de an, în nordul țării au fost investiți peste 128 mln de lei în 13 proiecte

11:20 | 21.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. În prima jumătate a anului curent, Agenția de Dezvoltare Regional Nord (ADR Nord) a valorificat 128,14 milioane de lei pentru realizarea a 13 proiecte în raioanele de nord ale țării. Informațiile au fost prezentate ieri, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mariei Prisacari, directorul ADR Nord, Agenția a gestionat patru proiecte de dezvoltare regională finanțe din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), fiind valorificat 26,85 milioane de lei.

“În aceeași perioadă de raportare, specialiștii ADR Nord au fost implicați în activități de implementare a cinci proiecte finanțate de Uniunea Europeană, valorificând în acest sens 101,1 milioane de lei. Totodată, ADR Nord a mai gestionat în primul semestru încă patru proiecte finanțate de Guvernele din Cehia, Polonia, Estonia, Letonia, precum și de alți parteneri, valorificând în acest scop 194.039 de lei”, a estimat Prisacari.

Proiectele implementate acoperă patru domenii de intervenție: asigurare cu apă; eficiență energetică a clădirilor publice; infrastructura de afaceri și turism.

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită cu scopul de a elabora, coordona și monitoriza politicile de dezvoltare regională. În componența CDR Nord intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca.

foto: ADR Nord

img21005252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!