ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biserica Ortodoxă din Grecia vine în sprijinul campaniei de vaccinare anti-Covid-19

14:14 | 21.07.2021 Categorie: Externe

Atena, 21 iul. /MOLDPRES/. Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a redactat recent o circulară cu 12 întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării împotriva COVID-19. Documentul va fi citit credincioșilor în bisericile din toată ţara, relatează dpa, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Documentul scris pe patru pagini și publicat de ziarul grec Kathimerini, nu conține doar răspunsuri la întrebări medicale precum efectul vaccinării împotriva variantei Delta a coronavirusului, ci abordează, de asemenea, teoriile conspirației privind pandemia de coronavirus.

„Vaccinurile împotriva coronavirusului nu conțin microcipuri. Acestea sunt teorii nerealiste bazate pe campanii de dezinformare, care circulă pe internet", scrie ziarul, citând documentul Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Biserica ia poziție, de asemenea, față de o teorie a conspirației populară în Grecia potrivit căreia vaccinurile conţin celule de la embrioni. „Nu, vaccinul nu conține așa ceva”, mai informează Sinodul Bisericii Ortodoxe elene.

În ultimul timp, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Grecia, în timp ce cererea de vaccinare este în scădere. Grecia, o ţară cu aproximativ 11 milioane de locuitori, a raportat marţi 3.565 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore. 

Administrația elenă încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează, dar şi prin măsuri de constrângere.

În prezent, vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru angajații din domeniul medical, iar cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Atitudinea Sinodului Bisericii Ortodoxe din Grecia ar trebui să fie un instrument valoros în campania de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în Grecia se numără multe persoane religioase.

foto: basilica.ro

img21005263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!