ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitoarea Emilia Plugaru a lansat o carte de versuri

19:39 | 21.07.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Un volum de poezii de dragoste, intitulat ”Cer de sineală”, a lansat astăzi la Biblioteca ”O. Ghibu” din Chișinău poeta Emilia Plugaru, informează MOLDPRES.

”Cer de sineală” este cea de-a treia carte de poezie pentru adulți a Emiliei Plugaru, după ”A sunat aseară mama” și ”O toamnă ca un cântec”, apărute în 2019 și, respectiv, în 2020. Noul volum grupează versurile de dragoste scrise în ultimii 10-15 ani. 

Potrivit autoarei, dragostea este acel sentiment care dă importanță și culoare vieții. ”Nu am putea trăi fără dragoste, am fi pustii și incolori. Dragostea e de multe feluri, nu e doar față de genul opus, dragoste e față de tot ce vezi și iubești. Când nu mai avem putere de a iubi, cedăm și plecăm. Viața însăși e dragoste”, spune Emilia Plugaru.

În timpul pandemiei de Covid-19, scriitoarea a terminat de asemenea un roman, care este în curs de editare și urmează să apară curând.

Emilia Plugaru s-a născut la 17 iunie 1951 în satul Cetireni, raionul Ungheni. În 1972, a absolvit Facultatea de Arhitectură a Institutului Politehnic din Chișinău. Debutează în 1996 cu volumul de versuri pentru copii și desene de colorat „Sunt elevă-n clasa-ntâi”. Urmează un ciclu de povești, poezii, ghicitori şi scenete pentru copii. Premiată în cadrul Concursului Național de Dramaturgie (2001), piesa „Vârcolacii au furat luna” este jucată din 1998 până în prezent pe scena Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” din Chişinău.

În 2018, Emilia Plugaru publică „Anotimpuri colorate”, poezii pentru copii, pentru care obține premiul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii şi Tineret din Republica Moldova. În 2019, apare volumul de versuri „A sunat aseară mama”, întitulat după renumita poezie cu același nume care a devenit virală pe rețelele de socializare. Este membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova din februarie 2020. 

img21005269

img21005269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!