ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

22 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distribuite în regiunea transnistreană

19:46 | 21.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, în perioada 16 iunie-21 iulie 2021, au fost redistribuite pentru administrare în regiunea transnistreană, 22 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare

Astfel, în stânga Nistrului au ajuns 15 mii de doze de Janssen Ad26COV2.S, cinci mii de doze Sinopharm și două mii de doze de Astra Zeneca.

Loturile de vaccin transmise au fost însoțite de seringi pentru administrarea acestora, cu titlu gratuit și contra plată pentru vaccinările de rutină conform Programului de imunizări aprobat.

Pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, inclusiv pentru raioanele de est ale țării, repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional.

Beneficiarii din regiunea transnistreană pe lângă vaccin au recepționat și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant, iar persoanele vaccinate în regiunea transnistreană își pot reconfirma valabilitatea certificatului de vaccinare urmare a adresării la subdiviziunile teritoriale ale instituțiilor medico-sanitare publice ale Republicii Moldova, amplasate în proximitatea liniei administrative

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova la data de 2 martie 2021, iar până la ziua curentă au fost administrate 892293 doze de vaccin, dintre care 107306 în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

foto: Biroul pentru reintegrare

img21005270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!