ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit o nouă donație prin intermediul platformei COVAX

08:35 | 22.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere, livrate prin intermediul platformei COVAX. Echipamentul, în valoare de 34 mii de euro, urmează să fie distribuit în Centrele de Sănătate Publică din țară, comunică MOLDPES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, lotul reprezintă un suport tehnic pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în țara noastră, precum și pentru implementarea Planului Național de Imunizare. 30 de frigidere din lot sunt pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi de minus 15 °C/ minus 25 °C și șase frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi de plus 2 °C/ plus 8 °C.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativă globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

foto: MSMPS

img21005273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!