ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ceadâr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratis

13:20 | 22.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Ceadâr-Lunga a luat o decizie prin care permite pensionarilor să pescuiască gratuit şi fără autorizaţie în bazinele acvatice din localitate, transmite MOLDPRES.

Conform autorităţilor locale, pensionarilor amatori de această îndeletnicire li se va elibera un bilet, ce le va permite să pescuiască în lacurile şi iazurile care sunt proprietate a Primăriei municipiului Ceadâr-Lunga. „Pescuitul pentru pensionari va fi permis doar de pe mal, în zilele de luni, de la răsăritul până la asfinţitul soarelui şi numai cu o undiţă”, scrie ceadir-lunga.md.

În urma pescuitului amator, pensionarii vor putea să-şi oprească nu mai mult de cinci kilograme de peşte pe zi. La fel, este interzis pescuitul mai multor specii de peşte, dacă o unitate cântăreşte mai puţin de un kilogram.

Permisul de pescuit este uninominal, netransmisibil, conține datele personale ale titularului, tipul permisului (anual/o zi/pensionar) și este valabil în anul procurării (calendaristic). Plata pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv, amator şi de agrement este în mărime de: pentru un an - 300 lei; pentru o zi - 30 lei. În cazul pensionarilor: pentru un an - 150 de lei; pentru o zi - 15 lei.

foto: ceadir-lunga.md  

img21005292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!