ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doar 55 la sută din cadrele didactice care activează în Chișinău s-au vaccinat

16:11 | 22.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Cadrele didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ s-au vaccinat în proporție de 55 la sută, pentru deschiderea instituțiilor școlare municipale cu prezența fizică a elevilor în clase este necesar un procent de vaccinare de 70 la sută al cadrelor didactice, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a menționat în ședința de astăzi a Consiliului că pentru funcționarea instituțiilor municipale de învățământ cu prezența fizică a elevilor în clase este necesară creșterea procentului de vaccinare a cadrelor didactice, în prezent rata de imunizare a acestora este de 55 la sută. „O singură categorie profesională care activează în instituțiile municipale din oraș are un procent de vaccinare de 90 la sută, este vorba de cadrele medicale”, a declarat oficialul.

În același timp, Gâlcă a avertizat că “fereastra de vaccinare împotriva COVID-19 se închide”, pentru că în regiune au apărut tulpini mai periculoase ale acestui virus. „Chiar dacă Ministerul Sănătății nu a confirmat prezența tulpinii Delta, persoanele neimunizate intră în zona de risc de îmbolnăvire cu forme grave de coronavirus”, a specificat el.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova s-a vaccinat aproximativ 14 la sută din populație, în municipiul Chișinău procentul de locuitori imunizați este mai ridicat, de 24 la sută. 

img21005297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!