ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la primăria Trușeni

13:00 | 14.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Primarul comunei Truşeni din componența mun. Chișinău, arhitectul-şef, fostul şef al unei întreprinderi municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul mai multor dosare de corupţie, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, funcționarii au intrat în vizorul organelor de drept, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

În fapt, cercetările ofiţerilor CNA şi ale procurorilor au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

Totodată, în cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, din comuna Truşeni.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi al unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Foto: CNA

img21006724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!