ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele rus Vladimir Putin se află în izolare

14:28 | 14.09.2021 Categorie: Externe

Moscova, 14 sep. /MOLDPRES/. În urma descoperirii mai multor cazuri de COVID-19 în anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, acesta a intrat în izolare, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp", a precizat Preşedinţia rusă într-un comunicat, anunţând că, din această cauză, preşedintele Federaţiei Ruse nu va participa la un summit regional în Tadjikistan.

Vladimir Putin a intrat în contact cu persoane infectate cu noul tip de coronavirus, dar "se simte foarte bine", a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a precizat că Putin a făcut un test de depistare a noului tip de coronavirus, dar că deocamdată Kremlinul nu a primit rezultatul.

La acest moment nu există informaţii cu privire la faptul cât va sta șeful statului rus în izolare.

Anterior, în timpul unei întâlniri cu paralimpici, Vladimir Putin a declarat că mulţi din anturajul său au fost depistaţi cu noul tip de coronavirus, că lucrurile trebuie clarificate şi că, în opinia sa, el însuşi va intra probabil în carantină.

Liderul de la Kremlin s-a imunizat în primăvară, dar n-a anunțat cu ce tip de vaccin. El a afirmat de mai multe ori că anticorpii săi "se menţin la un nivel ridicat".

Specialiști din aparatul prezidențial au specificat că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte.

Foto: ria.ru

img21006733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!