ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru cetățeni străini au fost reținuți în cazul avionului de mici dimensiuni depistat la Edineț

11:57 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Patru persoane, dintre care trei cetățeni ai Ucrainei și unul din Belarus, au fost reținuți ieri dimineață după ce polițiștii de frontieră au depistat un avion de mici dimensiuni la Edineț. Doi dintre cei patru au reușit să fugă, fiind anunțați în căutare națională, comunică MOLDPRES.

Conducerea Poliției de Frontieră a relatat astăzi într-o conferință de presă că la bordul avionului nu au fost depistate țigări, însă avionul de model AN-2 a fost reținut la întoarcerea din România.

Pe acest caz au fost efectuate mai multe percheziții și pornit un dosar penal. Aeronava de mici dimensiuni nu este înregistrată legal pe teritoriul Ucrainei, iar în prezent se află dezasamblată pe teritoriul Aeroportului Mărculești.

Operațiunea de reținere a suspecților a avut loc în momentul în care aeronava a aterizat și era alimentată cu combustibil.

Ieri, echipajul unui avion de model AN-2 a fost reținut în raionul Edineț în apropierea localității Hlinaia Mică.

Foto: Poliția de Frontieră

img21006759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!