ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Sprijinul financiar european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală

12:34 | 15.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Uniunii Europene de a acorda țării noastre circa 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț al asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că banii oferiți acum de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. „Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a reiterat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21006762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!