ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Qatarul a fost încurajat să investească în infrastructura din Republica Moldova

13:24 | 15.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit astăzi pe Însărcinatul cu afaceri al Statului Qatar în R. Moldova, Faisal Al-Buainain. În cadrul discuției, a fost abordată situația curentă din țară, dar și relațiile bilaterale, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a mulțumit pentru asistența umanitară oferită în ultimii ani de Qatar pentru combaterea pandemiei și pentru susținerea sistemului medical din Moldova. De asemenea, au fost abordate relațiile comercial-economice dintre țările noastre.

Președintele Maia Sandu a menționat că ne dorim o cooperare mai intensă în domeniul agroalimentar, precum și realizarea unor proiecte de infrastructură. În context, ea a încurajat investițiile qatariene în proiecte de diversificare a resurselor energetice în Moldova sau în întreprinderi de producere a energiei eoliene.

Foto: Președinție

img21006765

img21006765

img21006765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!