ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile demnitarilor vor deveni publice

14:37 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat astăzi raportul la un proiect de lege care are drept scop asigurarea transparenței salarizării unor categorii de persoane publice, comunică MOLDPRES.

Modificările prevăd că Ministerul Finanțelor, până pe data de 1 mai a fiecărui an, va publica pe pagina sa web, cuantumul salariilor de bază pentru anul curent ale persoanelor cu funcții de demnitate publică, ale personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, ale funcționarilor publici de conducere de nivel superior și ale conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului. Va fi publicată suma totală a remunerării, inclusiv salarii, indemnizații, compensații.

Autorii inițiativei, deputații PAS Dumitru Alaiba și Radu Marian, susțin că veniturile funcționarilor și demnitarilor pot fi estimate din informația deja disponibilă public, însă cetățenilor le este dificil să le acceseze, din cauza formei în care aceasta este publicată – declarațiile de avere și interese.

Foto: Parlament 

img21006768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!