ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale au fost donate Republicii Moldova de către SUA

14:18 | 21.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Guvernul american a oferit astăzi Republicii Moldova un lot de echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19. Din lot fac parte 13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale care vor ajunge în mai multe spitale din țară, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de recepționare a donației a fost prezent ministrul Sănătății, Ala Nemerenco și Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA, Laura Hruby.

În alocuțiunea sa, șefa de la Sănătate a menționat că donația are o semnificație aparte, întrucât cele 13 ventilatoare vor fi destinate utilizării în cazul copiilor care vor dezvolta forme grave de COVID-19. „Aceste echipamente, vin să susțină departamentele de Terapie Intensivă, este vorba de ventilatoare destinate copiilor. O parte din acestea vor rămâne la Institutul Mamei și Copilului, alte două tomografe vor ajunge la Institutul de Medicină Urgentă. Lotul ajuns la Chișinău conține și măști pentru respirație asistată”, a spus Nemerenco.

Donația a fost asigurată grație Programului de asistență umanitară și răspuns la dezastre al Comandamentului Forțelor Armate ale SUA în Europa, a declarat reprezentanta Ambasadei SUA la Chișinău. „Cu ajutorul acestui echipament medical esențial, vom salva vieți în timp ce combatem împreună pandemia de COVID 19. Pe măsură ce ne confruntăm cu această amenințare comună, este bine să avem parteneri de încredere. De la donația echipamentelor și resurselor până la livrarea dozelor de vaccin care pot salva vieți, pandemia ne-a demonstrat puterea parteneriatului de aproape 30 de ani dintre Statele Unite și Moldova", a spus Laura Hruby.

Potrivit statisticilor oficiale, până astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate 282 650 cazuri de COVID-19, 268 046 bolnavi fiind vindecați.

img21006921

img21006921

img21006921

img21006921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!