ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA recomandă populației să achiziționeze ciuperci numai din locuri special amenajate şi autorizate

09:39 | 22.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Condițiile climaterice favorabile din acest an au favorizat creșterea masivă a ciupercilor de pădure, îndeosebi în regiunile Centru și Nord. În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ a venit cu o serie de atenționări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci, comunică MOLDPRES.

Astfel, ANSA recomandă populației să achiziționeze ciuperci numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă; să evite procurarea acestora din stradă și să le consume doar după ce au fost preparate termic.

În ultima săptămână, 15 persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Foto: ANSA

img21006941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!