ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Japonia vor semna un acord în domeniul vamal

19:44 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului cu Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal. Acordul are scopul de a dezvolta relațiile de cooperare bilaterală dintre cele două state în sfera vamală, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Documentul prevede acordarea de către autoritățile vamale ale Republicii Moldova și Japoniei a asistenței administrative reciproce pentru aplicarea corectă a legislației vamale, prevenirea, investigarea și combaterea încălcărilor legislației vamale, precum și consolidarea eforturilor de cooperare pentru simplificarea și armonizarea procedurilor vamale.  

Republica Moldova a încheiat astfel de tratate cu 25 de țări, dar și în cadrul Organizației Mondiale a Vămilor, Uniunii Europene, Comunității Statelor Independente și Organizației pentru democrație și cooperare economică - GUAM. 

Foto: Guvern

img21007661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!