ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu delegația Coraportorilor Comisiei de monitorizare a APCE

19:09 | 14.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministru Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu Inese Libina-Egnere și Pierre-Alain Fridez, coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Natalia Gavrilița a menționat parteneriatul constructiv care există între Republica Moldova și Consiliul Europei. „Considerăm că expertiza CoE este indispensabilă pentru progresul în procesul de reformă a justiției și combaterea corupției, domenii care reprezintă prioritatea numărul unu a Guvernului de la Chișinău”, a declarat prim-ministrul.

Premierul a trecut în revistă procesele de transformare, lansate de Guvernul de la Chișinău, dar și documentele deja aprobate sau avizate de Executiv pentru avansarea reformelor.

În același timp, Natalia Gavrilița a spus că Republica Moldova se angajează să îndeplinească obligațiile asumate la aderarea la CoE, autoritățile având ca obiectiv încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE și trecerea la un alt nivel de colaborare cu APCE.

Foto: Guvern

img21007693

img21007693

img21007693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!