ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost numiți directorul CNAM și un nou secretar de stat la Ministerul Muncii

16:44 | 24.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină va avea un conducător nou. Guvernul a aprobat astăzi numirea lui Ion Dodon în funcția de director general al companiei. Ion Dodon este licențiat în drept și master în administrație publică, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Parcursul său profesional cuprinde activitatea în autoritățile administrației publice centrale, în special în cadrul Ministerului Sănătății unde a lucrat în diverse funcții, inclusiv în cea de secretar de stat al ministerului.  

Tot astăzi, Executivul a numit-o pe Felicia Bechtoldt în funcția de secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Felicia Bechtoldt este economist, cu experiență de lucru în departamentul de ocupare a forței de muncă din statul Oregon, SUA. Este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea de forță de muncă din partea industriilor și a altor sectoare, previziuni privind salariile și tendințele pe piața muncii.  

„Încă o revenire acasă, din diasporă, a unui specialist de mare valoare. Politicile în domeniul muncii au nevoie de o modernizare, de o reformă. Trebuie să revedem Codul Muncii și alte acte ce țin de reglementarea relațiilor de muncă atât în sectorul public, cât și în cel privat”, a menționat premierul Natalia Gavrilița în contextul numirii Feliciei Bechtoldt în noua funcție. 

Foto: Guvern

img21009021

img21009021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!